Golazo

Laatste tips voor nu zondag!

Golazo
Golazo

Deze zondag sta jij aan de start van ENGIE Stadsloop Gent! Wij willen er samen met jou een fantastische dag van maken. Deze 10 tips brengen je alvast een stapje dichter bij de finish.

Tips ter voorbereiding van ENGIE Stadsloop Gent

1. NIEUW: Haal je borstnummer al af op zaterdag tussen 16u en 18u op het Sint-Pietersplein!

We verwachten veel lopers aan de start! Om de drukte op zondag vlak voor de start te vermijden, raden we je aan om je borstnummer op zaterdag tussen 16u en 18u af te halen. Op zondag kan je je borstnummer vanaf 9u00 afhalen.

Breng zeker je e-ticket mee dat je na je inschrijving per mail kreeg toegestuurd. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox of haal je borstnummer af met je identiteitskaart. Ben je ingeschreven via een school of groep? Volg dan de instructies van de groepsverantwoordelijke.

2. Gezond sporten

Sporten is leuk en gezond. Wees echter steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, ook voorafgaand aan je wedstrijd! Zowel onderweg als aan de aankomst is er voldoende water en sportdrank aanwezig.

3. Kom op tijd!

Een ontspannen start is het begin van een goede wedstrijd. Leef zo relaxed mogelijk toe naar het grote moment en bouw dus de nodige marge in om de start te bereiken, je borstnummer af te halen en om je eventueel om te kleden.

4. Programma en locatie

Zondag 26 mei 2024:

  • 10u00: start Persil Kids Run 1 km
  • 10u30: start 5 km
  • 10u38: start 10 km
  • Start en finish alle wedstrijden: Sint-Pietersplein
5. Wat vind ik zondag waar?

Inschrijvingen, start, finish, toiletten, kleedkamers, … het ligt allemaal vlak bij mekaar aan het Sint-Pietersplein. Alle praktische informatie hebben we voor jullie hier verzameld. Het parcours vind je hier!

6. Gratis opbergruimte sporttassen

Laat je sporttas vrijblijvend achter aan de voorziene opbergruimte in Campus Tweekerken UGent, vlakbij het Sint-Pietersplein. Er wordt een sticker met uniek nummer op je tas gekleefd. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na je deelname kan je je sporttas terug ophalen op vertoon van je sticker. Bij verlies van je sticker zal je je sporttas enkel kunnen ophalen mits een juiste beschrijving van je tas en de inhoud ervan aan de organisatie.

7. Bereikbaarheid

Liefst zien we jullie uiteraard allen met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer komen. Wie met de auto komt, kan parkeren op de park-and-rides en in de parkeergarages. Lees hier de volledige bereikbaarheidsinfo.

8. AA Drink Pacing Team

Ready for more? Het AA Drink Pacer Team is aanwezig op de 10 km. Verbreek samen met AA Drink je PR en laat je naar de finish begeleiden door de tempomakers! Het team is makkelijk te herkennen in het startvak aan de vlag met daarop het tempo. We hebben pacers voor volgende tempo’s per kilometer: 4’30”, 5’, 5’30, 6’ en 6’30”.

9. Ecocharter – ENGIE

We werken ook dit jaar met een ecocharter, want we care about the environment! Zo gebruiken wij herbruikbare bekers tijdens de bevoorradingen die na afloop gereinigd en opnieuw gebruikt worden. En maken we ook gebruik van gescheiden afvalophaling en – verwerking. Helpen jullie ook een handje? Bekijk hier het ENGIE Running Tour ecocharter.

10. Uitslagen worden opgemaakt op basis van nettotijden

Drummen om vooraan bij de start te staan is dus niet nodig. Je tijd zal pas gestart worden bij het overschrijden van de officiële startlijn.

Have fun!

Misschien wel de beste tip die we je kunnen meegeven! Vergeet vooral niet plezier te hebben en te genieten van deze loop. Maak er samen met jouw medelopers een onvergetelijke dag van!

Deel dit bericht